Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτές προειδοποιούν για «φούσκα» στην αγορά ομολόγων

Σε έρευνα της CFA UK που πραγματοποιήθηκε σε 300 διαχειριστές κεφαλαίου το 80% απάντησε ότι τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα.

Επενδυτές προειδοποιούν για «φούσκα» στην αγορά ομολόγων

Ένας αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών επενδυτών προειδοποιεί ότι τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως θα σπάσει η φούσκα στο σταθερό εισόδημα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., σε έρευνα της CFA UK που πραγματοποιήθηκε σε 300 διαχειριστές κεφαλαίου το 80% απάντησε ότι τα ομόλογα είναι υπερτιμημένα. Τα εταιρικά ομόλογα είναι πιο υπερτιμημένα από ποτέ, ενώ τα κρατικά ομόλογα είναι η πιο υπερτιμημένη κατηγορία ενεργητικού, σύμφωνα με την έρευνα.

Η CFA UK, η οποία εκπροσωπεί 11.000 επαγγελματίες επενδυτές, αναφέρει πως ο δείκτης της για τις αποτιμήσεις των στοιχείων ενεργητικού έχει χτυπήσει «κόκκινο» για τα ομόλογα.

«Ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε μια φούσκα, μόνο όταν σκάσει. Αλλά η αγορά αυτή μπορεί να σκάσει» δήλωσε ο επικεφαλής σταθερού εισοδήματος της Aberdeen Asset Management, Brad Crombie.

«Μπορεί να υπάρξει μια φούσκα, καθώς οι επενδυτές έχουν συσσωρεύσει στοιχεία ενεργητικού με υψηλές αποδόσεις και εταιρικά ομόλογα. Αν δούμε μια αντιστροφή

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v