Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lockhart: H Fed θα αυξήσει τα επιτόκια ως το Σεπτέμβριο

Ο Dennis Lokchart υποστήριξε πως η υποβάθμιση των προβλέψεων για την οικονομία που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Fed αντανακλά περισσότερο παροδικές αλλαγές που δεν ανατρέπουν ριζικά το outlook για συνέχιση της ανάπτυξη.

Lockhart: H Fed θα αυξήσει τα επιτόκια ως το Σεπτέμβριο

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, του Ιουλίου ή του Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ατλάντα Fed, Dennis Lockhart. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως η υποβάθμιση των προβλέψεων για την οικονομία που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Fed αντανακλά περισσότερο παροδικές αλλαγές που δεν ανατρέπουν ριζικά το outlook για συνέχιση της ανάπτυξης.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι στα μέσα της χρονιάς ή λίγο αργότερα είναι η κατάλληλη στιγμή» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο κ. Lockhart, μετά από ομιλία στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

«Αυτό σημαίνει πως η συνάντηση του Ιουνίου μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως μια συνάντηση για την πρώτη αύξηση. Θα πρόσθετα σε αυτήν και του Ιουλίου, δεν θα απέκλεια τον Ιούλιο. Και φυσικά τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε.

«Και στις τρεις αυτές συναντήσεις μπορεί να γίνει κίνηση και απλά θα περιμένουμε να δούμε πως θα έρθουν τα οικονομικά στοιχεία» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v