Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OOΣΑ: Αυξάνει τις προβλέψεις για ανάπτυξη ευρωζώνης

Η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με 4% το 2015 και 4,3% το 2016. Με 1,4% θα αναπτυχθεί η ευρωζώνη φέτος. Το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού και επιτοκίων δημιουργεί κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

OOΣΑ: Αυξάνει τις προβλέψεις για ανάπτυξη ευρωζώνης

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη αναβάθμισε τις οικονομικές του προβλέψεις για την ευρωζώνη αλλά και την παγκόσμια οικονομία, εκτιμώντας ότι η Ιαπωνία και η Ινδία θα επεκταθούν περισσότερο από ότι ανέμενε προηγουμένως.

Ωστόσο, ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι προειδοποίησε παράλληλα ότι το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού και επιτοκίων δημιουργεί κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Ο λάθος υπολογισμός των κινδύνων ήταν στην καρδία της προηγούμενης οικονομικής κρίσης» προειδοποίησε ο ΟΟΣΑ, σημειώνοντας πως ένας αυξανόμενος αριθμός κυβερνήσεων εκδίδει μεσοπρόθεσμα ομόλογα με αρνητικά επιτόκια.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., στην ενδιάμεση οικονομική του έκθεση, ο ΟΟΣΑ ανέφερε πως αναμένει η ευρωζώνη να αναπτυχθεί κατά 1,4% το 2015 και 2% το 2016. Πρόκειται για αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Η Γερμανία αναμένεται να αναπτυχθεί με 1,7% φέτος, 0,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ότι προέβλεπε ο ΟΟΣΑ στην έκθεση του Νοεμβρίου.

Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με 4% το 2015 και 4,3% το 2016.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΟΣΑ καλωσόρισε την απόφαση της ΕΚΤ να ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 60 δισ. δολαρίων τον μήνα, λέγοντας πως «προσφέρει την ευκαιρία να αποφευχθεί μια παρατεταμένη περίοδος στάσιμων εισοδημάτων, αδύναμων αγορών εργασίας και υπερβολικά χαμηλού πληθωρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v