Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στο 54,3 ο δείκτης εμπιστοσύνης ZEW

Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου ZEW στο Μάνχαιμ. Οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία παραμένουν υψηλές, ωστόσο η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ουκρανία λειτουργούν αποθαρρυντικά.

Γερμανία: Στο 54,3 ο δείκτης εμπιστοσύνης ZEW

Ο δείκτης εμπιστοσύνης του ινστιτούτου ZEW στο Μάνχαιμ ανέβηκε από το 53 του προηγούμενου μήνα στο 54,3, σημειώνοντας υψηλό 13 μηνών. Ωστόσο βρέθηκε χαμηλότερα από τις προσδοκίες, οι οποίες μιλούσαν για 58,2.

Ο πρόεδρος του ινστιτούτου Clemens Fuest δήλωσε ότι οι προσδοκίες ανάπτυξης για τη Γερμανία συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλό επίπεδο. Ταυτόχρονα όμως «δεν διαγράφεται παρά μόνο μικρή πρόοδος στην κρίση της Ουκρανίας και στην κρίση χρέους της Ελλάδας». Αυτό, σύμφωνα με τον Fuest, έχει αρνητική επίπτωση στις προσδοκίες.

Όσον αφορά στην ελληνική κρίση o Fuest δήλωσε ότι η κατάσταση γίνεται χειρότερη κάθε μέρα κι ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στη συζήτηση για το Grexit. Το plan A για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι να βρεθεί τρόπος να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρωζώνη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v