Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΕΚ: Η πτώση τιμών θα πλήξει την παραγωγή στις ΗΠΑ

Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσει προς το τέλος του 2015, λόγω της πτώσης των τιμών, προβλέπει σε έκθεση του ο ΟΠΕΚ.

ΟΠΕΚ: Η πτώση τιμών θα πλήξει την παραγωγή στις ΗΠΑ

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ μπορεί να δεχθεί πλήγμα στο τέλος του 2015 λόγω των χαμηλών τιμών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία του έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην έκθεση προβλέπεται ότι η παραγωγή εκτός των χωρών του ΟΠΕΚ θα παραμείνει σταθερή φέτος. Ωστόσο, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει προς το τέλος της χρονιάς.

«Καθώς η εξορυκτική δραστηριότητα ελαττώνεται λόγο του υψηλού κόστους και των δυνητικά χαμηλών τιμών, μια μείωση στην παραγωγή μπορεί να ακολουθήσει, πιθανότατα στο τέλος του 2015» σημειώνεται στην έκθεση.

Η βουτιά της τιμής του αργού πετρελαίου από τα 115 δολάρια το βαρέλι τον Ιούνιο του 2014, πυροδοτήθηκε μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή τον Νοέμβριο, με στόχο να επιβραδύνει την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν ξανά τον Ιούνιο και τα σχόλια των αξιωματούχων των κρατών μελών δείχνουν πως δεν θα αλλάξει πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v