Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Μειώνει τους στόχους για το ευρώ

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα αρνητικά επιτόκια θα συνεχίσουν να οδηγούν το ευρώ χαμηλότερα, εκτιμά η Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Μειώνει τους στόχους για το ευρώ

Το τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της ευρωζώνης σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα αρνητικά επιτόκια θα συνεχίσουν να οδηγούν το ευρώ χαμηλότερα, υποστηρίζουν σε νέο τους σημείωμα οι Robin Winkler και Γιώργος Σαραβέλος της Deutsche Bank.

Οι δύο αναλυτές υποστηρίζουν πως η ευρωζώνη, η οποία είναι αυτήν την στιγμή καθαρός οφειλέτης, πρέπει να γίνει καθαρός πιστωτής για να γίνει βιώσιμο το τρέχον πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, οι ίδιοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με καθαρές κεφαλαιακές εκροές τουλάχιστον 4 τρισ. ευρώ.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε γενικότερη αδυναμία για το ευρώ» γράφουν. «Οι ευρωπαϊκές εκροές ήταν μεγαλύτερες από τις αρχικές (υψηλές) προσδοκίες τους τελευταίους μήνες, οπότε αναθεωρούμε τις προβλέψεις μας χαμηλότερα. Τώρα βλέπουμε μια κίνηση χαμηλότερα στο 1 ως το τέλος του έτους και ένα νέο χαμηλό 85 σεντς το 2017» τονίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v