Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εcofin: Ενέκρινε την παράταση για γαλλικό έλλειμμα

Η διετής παράταση, η οποία εγκρίθηκε τυπικά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. σε συνάντηση στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ακολουθεί την απόφαση της Κομισιόν τον περασμένο μήνα.

Εcofin: Ενέκρινε την παράταση για γαλλικό έλλειμμα

Η γαλλική κυβέρνηση κέρδισε επιπλέον δύο χρόνια για την μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%, παρά τις αντιρρήσεις από άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης για ευνοϊκή μεταχείριση όσον αφορά την τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών.

Η διετής παράταση, η οποία εγκρίθηκε τυπικά από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. σε συνάντηση στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ακολουθεί την απόφαση της Κομισιόν τον περασμένο μήνα. Με βάση τους κανονισμούς της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει πρόταση για το αν πρέπει να δοθεί παράταση σε μια χώρα η οποία στη συνέχεια κρίνεται από τους υπουργούς Οικονομικών.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της απόφασης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα της ισότιμης μεταχείρισης των κρατών μελών.

«Λέω πως αν κάνεις παραχωρήσεις σε έξι ή εφτά ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, θέλουμε και εμείς παραχωρήσεις» δήλωσε ο κ. Νούναν. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. ανέφεραν στους Financial Times πως παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασαν και άλλες μικρότερες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία και η Σλοβακία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v