Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησαν οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Οι αγορές κρατικών τίτλων ξεκίνησαν σήμερα το πρωί. Ποια ομόλογα προτίμησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τι μεταδίδουν οι traders των τραπεζών.

Ξεκίνησαν οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τις αγορές κρατικών ομολόγων σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που είχε ανακοινωθεί. Τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg επικαλούνται traders ευρωπαϊκών τραπεζών που αναφέρουν ότι προχώρησαν σε πωλήσεις κρατικών τίτλων στην κεντρική τράπεζα. Αναφέρουν πως πούλησαν τίτλους Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Βελγίου.

«Είμαστε ενεργοί στην αγορά από σήμερα το πρωί» δήλωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής Bundesbank.

Στην αγορά ομολόγων, πάντως, το ράλι συνεχίζεται. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου (που κινείται αντιστρόφως της τιμής) υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,35% και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το νέο ιστορικό χαμηλό. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου της Ιταλίας υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 1,29%.

 «Οι αγορές τίτλων έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και η αντίδραση είναι θετική» δήλωσε ο Michael Leister, της Commerzbank και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε απότομη υποχώρηση αποδόσεων στον πυρήνα και γίνονται πολλές κινήσεις στην αγορά που αποδίδονται στο QE. Θα σημειωθεί αστάθεια στους βραχυπρόθεσμους τίτλους επειδή υπάρχουν ορισμένοι πωλητές που τώρα θέλουν πολύ να πουλήσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v