Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η FedEx στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες του κόσμου

Στη δωδέκατη θέση της λίστας του FORTUNE με τις πλέον αξιοθαύμαστες εταιρίες στον κόσμο σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις και τη φήμη και στην πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρίες του κλάδου διανομής αναδείχθηκε η FedEx.

Η FedEx στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες του κόσμου
Η FedEx Corp., η οποία αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρία του ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου, περιλαμβάνεται και φέτος στη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό FORTUNE.

Η ετήσια έκθεση «Οι Πλέον Αξιοθαύμαστες Εταιρίες του Κόσμου», που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, κατατάσσει τη FedEx στη δωδέκατη θέση συνολικά και στην πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρίες του κλάδου διανομής. Η έκθεση μετρά εννέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις και την εταιρική φήμη.

«Αυτή η μεγάλη τιμή αντικατοπτρίζει την καθημερινή προσπάθεια των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων μας, να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες της FedEx», δήλωσε ο Frederick W. Smith, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FedEx Corp.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, από το 2001, η FedEx κατατάσσεται συνεχώς μεταξύ των κορυφαίων 20 στη λίστα του FORTUNE με τις Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρίες παγκοσμίως.

Μεθοδολογία της έρευνας

Η FORTUNE / Hay Group αξιολόγησε περίπου 1.400 επιχειρήσεις: Τις Fortune 1.000 (οι 1.000 μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ ως προς τα έσοδα) και μη αμερικανικές εταιρίες από την παγκόσμια βάση δεδομένων 500 του Fortune με έσοδα 10 δισ. δολάρια ή μεγαλύτερα.

Ο όμιλος επέλεξε τις 15 μεγαλύτερες επιχειρήσεις για κάθε διεθνή κλάδο και τις 10 μεγαλύτερες για κάθε κλάδο στις ΗΠΑ, αξιολογώντας συνολικά 687 εταιρίες από 30 χώρες. Για να δημιουργήσει τις 57 λίστες, η Hay ζήτησε από στελέχη, διευθυντές και αναλυτές να βαθμολογήσουν εταιρίες στον κλάδο τους με εννέα κριτήρια, από την αξία των επενδύσεων έως την κοινωνική τους ευθύνη. Η βαθμολογία μιας επιχείρησης έπρεπε να κατατάσσεται στο άνω ήμισυ στον κλάδο της, για να συμπεριληφθεί στη λίστα.

Για να φτάσει στη λίστα με τις 50 πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες, ο όμιλος Hay ζήτησε από 3.800 ερωτηθέντες την επιλογή των 10 εταιριών που θαύμαζαν περισσότερο, από κατάλογο με τις εταιρίες που κατετάσσοντο στο υψηλότερο 25% στη δημοσκόπηση του περασμένου έτους, καθώς και εκείνων που κατατάσσονται στο υψηλότερο 20% του κλάδου τους. Ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει οποιαδήποτε εταιρία από οποιονδήποτε κλάδο.

H Hay Group, η οποία διενεργεί την έρευνα για τη λίστα με τις Πλέον Αξιοθαύμαστες Εταιρίες του Κόσμου από το 1997 και για Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρίες της Αμερικής από το 2001, είναι μια παγκόσμια εταιρία συμβούλων διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v