Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Έβδομη ημέρα απωλειών για την λίρα

Το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει έναντι του δολαρίου στις 2,6 λίρες το δολάριο, νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κινείται 4% χαμηλότερα και ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 2%.

Τουρκία: Έβδομη ημέρα απωλειών για την λίρα

H τουρκική λίρα υποχωρεί για έβδομη συνεχόμενη ημέρα και το τουρκικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί πτώση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις πολιτικές πιέσεις που μπορεί να περιορίσουν περαιτέρω την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., το τουρκικό νόμισμα διολισθαίνει έναντι του δολαρίου στις 2,6 λίρες το δολάριο, νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Εντωμεταξύ, ο τραπεζικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κινείται 4% χαμηλότερα και ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 2%.

Οι πιέσεις στην ισοτιμία και το χρηματιστήριο ακολουθούν τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος Φεβρουαρίου πως μια μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα δεν είναι «αρκετή» και χρειάζεται επιπρόσθετη δράση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποστηρίξει ακόμα, πως τα υψηλά επιτόκια περιορίζουν την δυνητική ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v