Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buffett: Εκδίδει ομόλογο σε ευρώ

Η πώληση του ομολόγου μπορεί να γίνει την Πέμπτη και θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ωριμάνσεων, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στην WSJ. Είναι η πρώτη έκδοση ομολόγου της Berkshire Hathaway σε ευρώ.

Buffett: Εκδίδει ομόλογο σε ευρώ

Η Berkshire Hathaway του διάσημου επενδυτή Warren Buffett αναμένει να αντλήσει περίπου 3 δισ. ευρώ από την πρώτη πώληση ομολόγου αποτιμημένου σε ευρώ, δήλωσε στην WSJ πηγή από την εταιρεία.

Η πηγή σημείωσε πως η εταιρεία δεν έχει βρει κάποιο στόχο στην Ευρώπη που να την ενδιαφέρει και θα μετατρέψει το ποσό που θα κερδίσει από την πώληση του ομολόγου σε δολάρια. Η Berkshire θα ξαναμετατρέψει τα δολάρια σε ευρώ αν βρει μια ευρωπαϊκή εταιρεία που να την ενδιαφέρει, πρόσθεσε. Ο ίδιος επισήμανε πως η Berkshire αντλεί χρήματα από την Ευρώπη λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Η πώληση του ομολόγου μπορεί να γίνει την Πέμπτη και θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ωριμάνσεων.

«Είναι τόσο φθηνό να δανειστείς σε ευρώ που δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς» ανέφερε fund manager της Aberdeen Asset Management στην WSJ. «Είναι κάτι που αναμένουμε να βλέπουμε όλο και πιο συχνά μέχρι το σημείο που δυνητικά οι αμερικάνικες εταιρείες θα εκδίδουν λιγότερο στην δική τους αγορά και περισσότερο στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Οι αμερικάνικες εταιρείες και τράπεζες αντλούν ρευστό από πωλήσεις ομολόγων σε ευρώ με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς το κόστος δανεισμού έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ενόψει της έναρξης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v