Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοE: H επανάσταση του Bitcoin μπορεί να είναι το νέο ίντερνετ

H Tράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε ανάλυση για το Bitcoin και υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό χρήμα μπορεί να προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στην βιομηχανία πληρωμών. Ανοιχτή στη δημιουργία δικού της ψηφιακού νομίσματος.

ΒοE: H επανάσταση του Bitcoin μπορεί να είναι το νέο ίντερνετ

Η έλευση των ψηφιακών νομισμάτων μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε για αγαθά και υπηρεσίες, με τον ίδιο τρόπο που το ίντερνετ συντάραξε τον τρόπο με τον οποίο αποκτάμε πρόσβαση σε πληροφορίες, εκτιμά σε έκθεση της η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας.

Μορφές πληρωμών χωρίς τη χρήση ρευστού όπως το Bitcoin, σε συνδυασμό με την mobile τεχνολογία μπορεί «να αναμορφώσει τους μηχανισμούς για την πραγματοποίηση ασφαλών πληρωμών», τονίζεται στην έκθεση.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας εκτιμά πως θα μπορούσε να δημιουργήσει και αυτή ψηφιακά νομίσματα και να τα διαθέσει όπως τα σημερινά χαρτονομίσματα.

Ωστόσο, θα ήταν απαραίτητο να αναπτυχθεί μια τεχνολογία «που δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να ελέγχει το νόμισμα και να διασφαλίζει το σύστημα έναντι συστημικών επιθέσεων».

Η βρετανική κάνει και ειδική αναφορά στην θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το Bitcoin ότι «η τεχνολογία του Bitcoin, αν προσαρμοστεί κατάλληλα, μπορεί να εφαρμοστεί επωφελώς στην ευρωζώνη ως όπλο κατά του αποπληθωρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v