Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκρίνσπαν: Προειδοποιεί για σοβαρό επεισόδιο στις αγορές

Η «έξοδος» της Fed από την υποστηρικτική νομισματική πολιτική θα έχει επιπτώσεις και θα προκαλέσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο στις αγορές, προειδοποιεί ο Γκρίνσπαν.

Γκρίνσπαν: Προειδοποιεί για σοβαρό επεισόδιο στις αγορές

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν μπορεί να βγει από τις πολιτικές των μηδενικών επιτοκίων και της ποσοτικής χαλάρωσης χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στις αγορές, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν , σε συνέδριο στην Νέα Ορλέανη.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του Gold Newsletter, Brien Lundin, ο κ. Γκρίνσπαν είπε πως η «έξοδος» της Fed από την υποστηρικτική νομισματική πολιτική θα έχει επιπτώσεις και θα προκαλέσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο στις αγορές.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο χρυσός θα επωφεληθεί από το επεισόδιο αυτό, προβλέποντας ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα είναι πολύ υψηλότερη σε πέντε χρόνια.

«Τον ρωτήσαμε τι πιστεύει για το που θα βρίσκεται η τιμή του χρυσού σε πέντε χρόνια και είπε “σημαντικά υψηλότερα”. Σε προσωπική συζήτηση τον ρώτησα για τα χρέη και για το ότι το βάρος του χρέους στις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο μεγάλο που πρέπει να γίνει κάποιου είδους νομισματική υποτίμηση. Απάντησε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την εποχή της ποσοτικής χαλάρωσης και τον μηδενικών επιτοκίων από την Fed χωρίς κάποιο σοβαρό επεισόδιο στις αγορές. Αυτό το ερμηνεύω ως κάποιο κραχ στο χρηματιστήριο ή μια παρατεταμένη ύφεση» δήλωσε σε συνέντευξη στο Future Money Trens, ο κ. Ludin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v