Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιγκαπούρη: Aυξάνει τους φόρους στους πλούσιους

Από το 2017, το πλουσιότερο 5% θα δει τον φόρο εισοδήματος να αυξάνεται, με τον ανώτατο συντελεστή να διαμορφώνεται στο 22% από 20%.

Σιγκαπούρη: Aυξάνει τους φόρους στους πλούσιους

H Σιγκαπούρη θα αυξήσει τους φόρους στους πιο πλούσιους κατοίκους της με στόχο να χρηματοδοτήσει δαπάνες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την παροχή στήριξης σε συνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Από το 2017, το πλουσιότερο 5% θα δει τον φόρο εισοδήματος να αυξάνεται, με τον ανώτατο συντελεστή να διαμορφώνεται στο 22% από 20%. Η άνοδος θα αφορά εισοδήματα από 160.000 δολάρια Σιγκαπούρης και πάνω.
Όπως μεταδίδουν οι F.T., η κυβέρνηση θα αυξήσει και το μερίδιο της απόδοσης από το κρατικό επενδυτικό ταμείο Temasek.

O φόρος εισοδήματος στην χώρα είναι από τους πιο χαμηλούς μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών των κατοικιών, έχει μετατρέψει την Σιγκαπούρη σε ένα από τα πιο ακριβά μέρη στον κόσμο και έχει εντείνει τις ανησυχίες για αύξηση της ανισότητας.

Η κίνηση για ενίσχυση των κρατικών εσόδων, η οποία ανακοινώθηκε την Δευτέρα, έχει σχεδιαστεί εν μέρει για να βοηθήσει την χρηματοδότηση της αύξησης των δαπανών για το κοινωνικό κράτος. Με βάση το νέο σχέδιο, η εφαρμογή καθολικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης θα οδηγήσει τις δαπάνες για την υγεία 44% υψηλότερα ως το 2020.

«Πρέπει να πάμε σε ένα σύνορο ως οικονομία, με εταιρείες που βασίζονται στην καινοτομία και υψηλότερα εισοδήματα που προέρχονται από τεχνογνωσία και υψηλές ικανότητες σε κάθε εργασία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Σιγκαπούρης, Tharman Shanmugaratnam. «Πρέπει να διασφαλίσουμε μια κοινωνία που θα είναι δίκαιη, όπου κάθε ένας θα έχει μια ευκαιρία να κινηθεί υψηλότερα και να τα πάει καλά, ανεξάρτητα από πού ξεκινάει» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v