Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sony: Αναδιοργάνωση με "πάγωμα" σε TV, smartphone

Η επιχείρηση θα σταματήσει να επιδιώκει αύξηση πωλήσεων σε τομείς όπως τα smartphone όπου επικρατεί έντονος ανταγωνισμός από τους φθηνότερες ασιατικούς ανταγωνιστές καθώς και από ηγετικές επιχειρήσεις όπως Apple και Samsung .

Sony: Αναδιοργάνωση με πάγωμα σε TV, smartphone

Μεγάλη αναδιοργάνωση, που βάζει στόχο την αύξηση των λειτουργικών κερδών 25 φορές μέσα σε τρία χρόνια, ανακοίνωσε ο ιαπωνικός κολοσσός Sony Corp.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, για να επιτευχθεί ο στόχος θα αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις αισθητήρων για κάμερες καθώς και της κονσόλας PlayStation ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανό η εταιρία να εξέλθει από τον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς τηλεοράσεων καθώς και από τα smartphone.

Ο CEO, Kazuo Hirai, δήλωσε συγκεκριμένα ότι η επιχείρηση θα σταματήσει να επιδιώκει αύξηση πωλήσεων σε τομείς όπως τα smartphone όπου επικρατεί έντονος ανταγωνισμός από τους φθηνότερες ασιατικούς ανταγωνιστές καθώς και από ηγετικές επιχειρήσεις όπως η Apple Inc και η Samsung Electronics.

Αντί αυτών η Sony θα επικεντρωθεί σε δαπάνες σε πιο επικερδείς επιχειρήσεις, όπως οι κάμερες, τα βιντεοπαιχνίδια και η ψυχαγωγία. Ο όμιλος προσπαθεί να επιστρέψει σε κερδοφορία, καθώς στο φετινό οικονομικό έτος προβλέπεται να εμφανίσει την καθαρή ζημία για έκτη φορά σε επτά χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v