Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο $1,16 τρισ. ανήλθαν τα φοιτητικά δάνεια

Το σύνολο του φοιτητικού χρέους σκαρφάλωσε το τέταρτο τρίμηνο του 2014 στα 1,16 τρισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 31 δισ. δολάρια σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

ΗΠΑ: Στο $1,16 τρισ. ανήλθαν τα φοιτητικά δάνεια

Τα καθυστερούμενα φοιτητικά δάνεια αυξήθηκαν στο τέλος του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Fed Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη το ποσοστό των καθυστερούμενων φοιτητικών δανείων ανήλθε στο 11,3% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, από 11% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Αν και έχουμε δει μια συνολικότερη βελτίωση στα ποσοστά των καθυστερούμενων μετά την Μεγάλη Ύφεση, η τάση αύξησης στα φοιτητικά δάνεια είναι ανησυχητική» δήλωσε στο Bloomberg o Donghoon Lee, αναλυτής στην Fed Νέας Υόρκης.

«Οι καθυστερήσεις στα φοιτητικά δάνεια και τα προβλήματα αποπληρωμής μειώνουν την δυνατότητα των δανειστών να κάνουν τα δικά τους νοικοκυριά» πρόσθεσε.

Το σύνολο του φοιτητικού χρέους σκαρφάλωσε το προηγούμενο τρίμηνο στα 1,16 τρισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 31 δισ. δολάρια σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

Με βάση έκθεση της Fed του 2013, το 2005 το φοιτητικό χρέος ανερχόταν στα 363 δισ. δολάρια, περίπου το ένα τρίτο του σημερινού επιπέδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v