Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Plosser: Η Fed δεν μπορεί να περιμένει την άνοδο μισθών

O Charles Plosser ανέφερε στο Fox News ότι η αμερικάνικη οικονομία πηγαίνει αξιοσημείωτα καλά και πως αναμένει ανάπτυξη 3% το 2015. Η πτώση στις τιμές του αργού τονώνει τις καταναλωτικές δαπάνες, πρόσθεσε

Plosser: Η Fed δεν μπορεί να περιμένει την άνοδο μισθών

Η Fed δεν μπορεί να περιμένει τους μισθούς να αυξηθούν σημαντικά προτού αυξήσει τα επιτόκια, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Fed, Charles Plosser.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Plosser ανέφερε στο Fox News ότι η αμερικάνικη οικονομία πηγαίνει αξιοσημείωτα καλά και πως αναμένει ανάπτυξη 3% φέτος.

«Οι μισθοί θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα, θα συνεχίσουν να ενισχύονται. Αλλά η αύξηση των μισθών είναι δείκτης χρονικής υστέρησης και όχι πρόδρομος δείκτης» τόνισε ο ίδιος.

Οι αξιωματούχοι της Fed συζητούν για το πότε πρέπει να αυξήσουν το βασικό επιτόκιο από τα μηδενικά επίπεδα στα οποία βρίσκεται από το Δεκέμβριο του 2008. Η πλειοψηφία έχει καταδείξει πως αναμένει μια κίνηση αυτόν τον χρόνο, με αρκετούς να προτείνουν μια αύξηση στο πρώτο εξάμηνο.

Ένα από τα ζητήματα που κάνει κάποιους αξιωματούχους διστακτικούς να αυξήσουν υψηλότερα το κόστος δανεισμού παρά την πτώση της ανεργίας είναι ο χαμηλός πληθωρισμός, ο οποίος βρίσκεται μακριά από τον στόχο του 2% για 32 συνεχόμενους μήνες.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν υποστηρίξει πως η πρόσφατη πτώση στον πληθωρισμό συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τον προσωρινό αντίκτυπο από την βουτιά στο αργό. Ο κ. Plosser υποστήριξε πως η πτώση στις τιμές του αργού είναι θετικές για την αμερικάνικη οικονομία και τονώνουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v