Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσραήλ: «Έσπασε τα κοντέρ» ο ρυθμός ανάπτυξης

Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ανάπτυξη 2,7% σε ετήσια βάση για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2014. Σημαντική η ώθηση από την ανάκαμψη στον τουρισμό.

Iσραήλ: «Έσπασε τα κοντέρ» ο ρυθμός ανάπτυξης

H ισραηλινή οικονομία αναπτύχθηκε με 7,2% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2014, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και η υψηλότερη από το 2007.

Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν ανάπτυξη 2,7% σε ετήσια βάση για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2014. Όπως μεταδίδουν οι F.T., η θετική μέτρηση θα αποτελέσει ένα στήριγμα στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης τον επόμενο μήνα.

«Υπήρξε μια ανάκαμψη στον τουρισμό, αν και δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Ιουνίου» δήλωσε στο Βloomberg ο Nira Shamir, επικεφαλής οικονομολόγος στην Israel Discount Bank. «Yπήρξε επίσης μια διόρθωση στην ιδιωτική κατανάλωση υπηρεσιών» πρόσθεσε.

Η Τράπεζα του Ισραήλ ανέφερε στην έκθεση που εξέδωσε πριν την συνεδρίαση του περασμένου μήνα ότι η ανάπτυξη επιταχύνθηκε το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ανάκαμψης στον τουρισμό και στις εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v