Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xiaomi: Η «κινεζική Apple» μπαίνει στην αγορά των ΗΠΑ

Το ντεμπούτο της κινεζικής εταιρείας στις ΗΠΑ θα γίνει μέσα στο 2015. Η Xiaomi θα δοκιμάσει την τύχη της στην αμερικάνικη αγορά αρχικά με πωλήσεις εξαρτημάτων, αλλά όχι και smartphones.

Xiaomi: Η «κινεζική Apple» μπαίνει στην αγορά των ΗΠΑ

H κινεζική Xiaomi θα κάνει το πρώτο της βήμα στις αγορές της Δύσης το 2015, με το «άνοιγμα» του ηλεκτρονικού της καταστήματος στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στην ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμα για τους πελάτες στις ΗΠΑ διάφορα προϊόντα όπως ακουστικά, φορτιστές και health bands, αλλά όχι και τα δημοφιλή smartphones ή τα tablets.

«Η Xiaomi μπορεί να φέρει αυτά τα προϊόντα στην αγορά γρηγορότερα γιατί είναι πιο εύκολο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας. «Επιδιώκουμε να τα παρουσιάσουμε εδώ στις ΗΠΑ και ίσως σε λίγες ακόμα αγορές και να δούμε πως θα πάει. Ελπίζουμε πως θα είναι η αρχή για να αποκτήσουν οι ΗΠΑ την εμπειρία του brand Xiaomi και την ποιότητα των προϊόντων μας» πρόσθεσε.

Η Xiaomi διαθέτει τα προϊόντα της στην Κίνα και επτά ακόμα αγορές, μεταξύ των οποίων η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν και η Ινδία. Η εταιρεία, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός smartphone στην Κίνα, με υψηλότερες πωλήσεις από την Apple ή την Samsung. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, διαθέτει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η αξία της εταιρείας αποτιμήθηκε στα 45 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v