Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Προειδοποιεί με υποβάθμιση την Σαουδική Αραβία

Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να αποδυναμώσει την δημοσιονομική θέση της Σαουδικής Αραβίας, προειδοποιεί η S&P.

S&P: Προειδοποιεί με υποβάθμιση την Σαουδική Αραβία

Η S&P υποβάθμισε την Δευτέρα το outlook της αξιολόγησης «ΑΑ-» της Σαουδικής Αραβίας σε αρνητικό από σταθερό, αυξάνοντας τις πιθανότητες υποβάθμισης. 

«Δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης από το πετρέλαιο, η σημερινή πολύ ισχυρή δημοσιονομική θέση της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να αποδυναμωθεί λόγω της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος αξιολόγησης. Όπως τονίζει , η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας δεν είναι διαφοροποιημένη και είναι ευάλωτη σε μια παρατεταμένη και βαθιά μείωση στην τιμή του πετρελαίου. 

Η S&P σημειώνει πως λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη πτώση στις τιμές τους τελευταίους μήνες, έχει μειώσει σημαντικά τις προβλέψεις για τις τιμές την περίοδο 2015-2018.

Σύμφωνα με την S&P, η σύνδεση του νομίσματος της χώρας με το δολάριο περιορίζει την ευελιξία στην χάραξη νομισματικής πολιτικής και προβλέπει ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει ελλείμματα την περίοδο 2015-2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v