Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Plosser: Η Fed πρέπει να αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια

Η Fed πρέπει να αγνοήσει την πρόσφατη πτώση στον πληθωρισμό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στην βουτιά στις τιμές της ενέργειας, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Charles Plosser.

Plosser: Η Fed πρέπει να αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια

Η βελτίωση της αμερικάνικης οικονομίας και της αγοράς εργασίας κάνουν πιο δύσκολη την δικαιολόγηση της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων από την Fed, δήλωσε την Παρασκευή ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Charles Plosser.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Plosser είπε πως οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να αγνοήσουν την πρόσφατη πτώση στον πληθωρισμό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στην βουτιά στις τιμές της ενέργειας.

Η φθηνότερη ενέργεια είναι «αναμφισβήτητα» θετική για την αμερικάνικη οικονομία, σημείωσε ο κ. Plosser στην τηλεόραση του CNBC.

«Φτάνουμε σε ένα σημείο που είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η μη αύξηση των επιτοκίων» ανέφερε ο κ. Plosser. «Υπάρχουν καλοί λόγοι για να αυξηθούν νωρίτερα τα επιτόκια» πρόσθεσε.

Την περασμένη χρονιά ο κ. Plosser μειοψήφισε στην απόφαση της Fed να διαμηνύσει ότι θα παραμείνει «υπομονετική» στην αύξηση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v