Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δημιουργία 213.000 ιδιωτικών θέσεων εργασίας

Οι οικονομολόγοι αξιοποιούν τα στοιχεία για να αποκτήσουν μια εικόνα όσον αφορά τα συνολικά στοιχεία απασχόλησης που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και καλύπτουν τόσο τις ιδιωτικές όσο και τις κρατικές θέσεις εργασίας.

ΗΠΑ: Δημιουργία 213.000 ιδιωτικών θέσεων εργασίας

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε στην αμερικανική οικονομία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Οι εργοδότες προχώρησαν σε προσλήψεις 213.000 εργαζόμενων, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η υπηρεσία Automatic Data Processing Inc. των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του ADP, οι Αμερικανοί εργοδότες είχαν πραγματοποιήσει 253.000 προσλήψεις τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι αξιοποιούν τα στοιχεία του ADP για να αποκτήσουν μια εικόνα όσον αφορά τα συνολικά στοιχεία απασχόλησης στην αμερικανική αγορά εργασίας, που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και καλύπτουν τόσο τις ιδιωτικές όσο και τις κρατικές θέσεις εργασίας.

Οι ιδιώτες αναλυτές εκτιμούν ότι το επίσημο δελτίο του υπουργείου Εργασίας θα δείξει ότι οι θέσεις εργασίας (πλην του αγροτικού τομέα) αυξήθηκαν κατά 245.000 τον Ιανουάριο από 252.000 τον Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v