Επιστροφή στην κερδοφορία για την BBVA

Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας. Επιστροφή στην κερδοφορία και αύξηση 13% στα καθαρά έσοδα από τόκους. Το στοίχημα στις αναδυόμενες αγορές αποδίδει.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την BBVA

Μία ημέρα μετά τη θετική έκπληξη της Santander και η Banco Bilbao Viscaya Argentaria, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, η BBVA ανακοίνωσε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας στα 689 εκατ. ευρώ, από 605,69 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η BBVA είχε καταγράψει ζημίες 849 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet - περίμεναν κέρδη ύψους 592 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της ισπανικής τράπεζας πλησίασαν τα 5,8 δισ. ευρώ, ενώ η μέση εκτίμηση περιοριζόταν στα 5,5 δισ. ευρώ.  

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 13% και άγγιξαν τα 4,25 δισ. ευρώ, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο από την τραπεζική κρίση της Ισπανίας το 2012.

Η BBVA τονίζει αφενός πως αποδίδει το στοίχημα στις αναδυόμενες αγορές – κυρίως Τουρκία και Μεξικό- αλλά και στη μείωση του κόστους των καταθέσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v