Cisco: Εκρηκτική αύξηση της κίνησης data μέσω κινητών συσκευών

Σχεδόν 3 συνδεδεμένες συσκευές θα αντιστοιχούν σε κάθε χρήστη στην περιοχή της Ευρώπης στο τέλος της δεκαετίας. Κατά κύριο λόγο οι χρήστες θα διακινούν βίντεο.

Cisco: Εκρηκτική αύξηση της κίνησης data μέσω κινητών συσκευών

Τεράστια αύξηση της χρήσης των δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι θα σημειωθεί τα προσεχή χρόνια. Η άνοδος αναμένεται ότι θα είναι εκρηκτική, αφού μέσα στην επόμενη πενταετία, εκτιμάται ότι θα είναι δεκαπλάσια σε σχέση με σήμερα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ως το 2019 υπολογίζεται ότι οι «έξυπνες» συσκευές και συνδέσεις θα αντιπροσωπεύουν το 97% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής.

Πάνω από 5 δισεκατομμύρια οι χρήστες

Το ίδιο διάστημα οι χρήστες κινητών συσκευών θα ξεπεράσουν τα 5,2 δισεκατομμύρια. Πολύ μεγαλύτερος, βέβαια, θα είναι ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 11 δισεκατομμύρια. Ενδεικτικό είναι ότι στην περιοχή της Ευρώπης σε κάθε χρήστη θα αντιστοιχούν 2,8 συνδεδεμένες συσκευές.

Στο τέλος της επόμενης πενταετίας το βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 72% της διακίνησης δεδομένων στις κινητές συσκευές, ενώ κάθε χρήστης κινητής συσκευής θα διακινεί κατά μέσο όρο περίπου 2,8 GB ανά μήνα.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην ετήσια μελέτη «Visual Networking Index» της Cisco στην οποία περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής την προσεχή πενταετία.

Ολοκληρωτική στροφή στις έξυπνες συσκευές

Η μελέτη επισημαίνει ότι η στροφή των χρηστών, που συντελείται ήδη, από τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα στις έξυπνες συσκευές, ταυτόχρονα με την συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αγοράς υπολογιστών θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την αλματώδη αύξηση της στη διακίνηση δεδομένων.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα στο τέλος της δεκαετίας το 4G θα υποστηρίζει το 1/4 των συνδέσεων, τα δίκτυα τρίτης γενιάς θα υποστηρίζουν σχεδόν τις μισές συνδέσεις (ποσοστό 44%), ενώ διαρκώς μειούμενο θα βαίνει μερίδιο των δικτύων 2G. Τέλος σε ότι αφορά την των δικτύων κινητής τηλεφωνίας ως το 2019 υπολογίζεται ότι οι μέσες ταχύτητες θα αυξηθούν κατά 2,4 φορές από το 2014 (1,7 Mbps) έως το 2019 (4,0 Mbps) σε παγκόσμια κλίμακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v