Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Δεν αποκλείει μέτρα ελέγχου των τιμών η κυβέρνηση

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς, δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές ορισμένων προϊόντων, όπως τα τρόφιμα. Αύξηση 20% στις τιμές των φαρμάκων, προβλέπει ο Μεντβέντεφ.

Ρωσία: Δεν αποκλείει μέτρα ελέγχου των τιμών η κυβέρνηση

Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει την επιβολή ελέγχου των τιμών αν ο πληθωρισμός εκτοξευθεί πάνω από το 30%, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα ελέγχου των τιμών, αλλά ένα άλμα του πληθωρισμού πάνω από το 30% θα «είναι λόγος για να επιβληθεί κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, ο κ. Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιβλέπει στενά την κατάσταση.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι τιμές των φαρμάκων μπορεί να αυξηθούν 20% το 2013 και η χώρα πρέπει να βασιστεί στα φάρμακα ρωσικής πραγωγής.

Σημειώνεται ότι το 2014 ο πληθωρισμός ανήλθε στο 11,4%, μετά την βουτιά που κατέγραψε το ρούβλι λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Για το 2015 το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πληθωρισμό 12%.

Νωρίτερα την Τρίτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς, δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλλει πλαφόν στις τιμές ορισμένων προϊόντων, όπως τα τρόφιμα. «Θα δούμε πως θα επιβάλλουμε αποτελεσματικά τέτοιους περιορισμούς» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v