Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Μείωσε στο 2,25% τα επιτόκια

Σε μείωση του επιτοκίου της στο 2,25%, επικαλούμενη την βραδύτερη του αναμενόμενου ανάπτυξη, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Μείωσε στο 2,25% τα επιτόκια

Στο ιστορικό χαμηλό του 2,25% μείωσε τα επτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, στην προσπάθειά της να τονώσει την οικονομία της χώρας και να διατηρήσει τις πτωτικές πιέσεις στο δολάριο Αυστραλίας.

«Γενικά, η εκτίμηση της Τράπεζας είναι ότι η ανάπτυξη της οικονομίας πιθανότατα θα παραμείνει λίγο χαμηλότερη από την τάση για μια λίγο μεγαλύτερη χρονική περίοδο, και το επίπεδο της ανεργίας θα «κορυφωθεί» λίγο υψηλότερα απ' όσο αναμένονταν προηγουμένως», ανέφερε ο διοικητής της RBA, Glenn Stevens, σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Κατά τον ίδιο, η κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας «αναμένεται να παράσχει περισσότερη στήριξη στη ζήτηση, έτσι ώστε να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και πληθωρισμός που θα συμβαδίζουν με τον στόχο».

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως που προχωρούν σε παρόμοιες κινήσεις προκειμένου να τονώσουν την οικονομία τους, ενώ πρόσφατα ο πρόεδρος και Chief Operating Officer της Goldman Sachs, δήλωσε ανοιχτά ότι ο πλανήτης βρίσκεται ήδη σε πόλεμο νομισμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v