Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intel: Εξαγορά της γερμανικής Lantiq για επέκταση στο Wi-Fi

Η Lantiq δημιουργήθηκε το 2009 από τις προηγούμενες επιχειρήσεις της Infineon Technologies AG τις οποίες είχε αγοράσει το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Golden Gate Capital.

Intel: Εξαγορά της γερμανικής Lantiq για επέκταση στο Wi-Fi

H Intel Corp. ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της γερμανικής επιχείρησης κατασκευής τηλεπικοινωνιακών μικροεπεξεργαστών Lantiq. Το τίμημα της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

Η Lantiq δημιουργήθηκε το 2009 από τις προηγούμενες επιχειρήσεις της Infineon Technologies AG τις οποίες είχε αγοράσει το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Golden Gate Capital. Εκείνη η μεταβίβαση είχε αποτιμηθεί στα περίπου 400 εκατ. δολάρια.

Η Intel είναι ευρέως γνωστή για τα «τσιπς» των προσωπικών υπολογιστών και των συστημάτων servers, αλλά δραστηριοποιείται σε σειρά άλλους χώρους, όπως οι μικροεπεξεργαστές gateways που βοηθούν τις συνδέσεις των καταναλωτών διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω καλωδιακών δικτύων.

Η Lantiq, που έχει έδρα στο Μόναχο, κατασκευάζει επεξεργαστές και λογισμικά που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες broadband και ειδικεύεται σε τεχνολογίες δικτύου, όπως DSL, Wi-Fi και Ethernet. Η μεταβίβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intel.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v