Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Qatar Airways: Εξαγόρασε το 9,99% στη μητρική της British Airways

Λίγες ημέρες μετά την αγορά του Caray Wharf ανακοινώνεται νέα μεγάλη επένδυση από το Κατάρ στην Βρετανία. Η Qatar Airways εξαγόρασε το 10% στην International Airlines Group, τη μητρική της British Airways.

Qatar Airways: Εξαγόρασε το 9,99% στη μητρική της British Airways

Η Qatar Airways αγόρασε το 9,99% της International Airlines Group, της εταιρίας holding στην οποία ανήκει η British Airways σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της συμφωνίας. «Εάν όμως, βασιστούμε στο χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της IAG  τότε το ποσοστό που εξαγοράζει η Qatar Airways αγγίζει τα 1,15 δισ. στερλίνες» αναφέρουν οι Financial Times.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΙΑG καταγράφει άνοδο 40% τον τελευταίο χρόνο, με στήριξη από τη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται στην Iberia. Παράλληλα, η IAG διαπραγματεύεται με την ιρλανδική κυβέρνηση προσφορά εξαγοράς της Aer Lingus έναντι 1,35 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, το Κατάρ ενισχύσει κι άλλο την παρουσία του στην Βρετανία. Σημειώνεται ότι η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ πέτυχε πριν λίγες ημέρες την εξαγορά της Songbird Estates – της εταιρείας στην οποία ανήκει το συγκρότημα κτιρίων στο Canary Wharf του Λονδίνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v