Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 7 ετών το καταναλωτικό κλίμα

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο καλύτερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2007.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 7 ετών το καταναλωτικό κλίμα

Μικτά μηνύματα εξέπεμψαν οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία, καθώς η αγορά ακινήτων παρέμεινε σε στασιμότητα στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε σε πολυετή υψηλά.

Στην αγορά ακινήτων, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller, έδειξε πτώση 0,2% κατά τον μήνα Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Στο 12μηνο οι τιμές μειώθηκαν 4,3% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με 4,5% τον Οκτώβριο.

Τα στοιχεία επιτείνουν τις ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης προς τα τέλη του περασμένου έτους, αν και αρκετοί αναλυτές θεωρουν την μείωση των τιμών «υγιή» καθώς θα επιτρέψει την επιστροφή των αγοραστών.

Σύμφωνα εξάλλου με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο καλύτερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2007.

Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Conference Board ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στο 102,9 από 93,1 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν 96,9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v