Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siemens: Μείωση κερδών 25% στο τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη στο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν 1,08 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 1,43 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Siemens: Μείωση κερδών 25% στο τρίμηνο

Ο γερμανικός μηχανολογικός κολοσσός Siemens AG ανακοίνωσε μείωση καθαρών κερδών σχεδόν 25% στο α΄ τρίμηνο, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης στα έσοδα κυρίως των επιχειρήσεων ιατρικού εξοπλισμού και ενέργειας -που υπήρξαν μέχρι πρότινος τα δύο «στέμματα» της κορυφαίας ευρωπαϊκής επιχείρησης.

Τα καθαρά κέρδη στο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν 1,08 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 1,43 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα κέρδη από διαρκείς επιχειρήσεις μειώθηκαν 18% στα 1,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 1,26 δισ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 17,42 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 16,58 δισ. ευρώ πέρσι, χάρη στην συγκριτική αδυναμία του ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 17,16 δισ. ευρώ.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Ευρώπη και Ασία ήταν ο κύριος λόγος για την μείωση κερδών από τον τομέα ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου επιβάρυνε την εμφάνιση των ενεργειακών δραστηριοτήτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v