Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ConvergEx: Αν το αργό πέσει στα $30 ετοιμαστείτε για παγκόσμια ύφεση

Την έναρξη μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης θα σημάνει η πτώση της τιμής του αργού στα 30 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με έρευνα της ConvergEx.

ConvergEx: Αν το αργό πέσει στα $30 ετοιμαστείτε για παγκόσμια ύφεση

Η τιμή του αργού πετρελαίου βρίσκεται περίπου 17 δολάρια υψηλότερα από το επίπεδο που θα σημάνει την έναρξη μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, στην έρευνα της ConvergEx συμμετείχαν 306 επαγγελματίες επενδύτες.

Στην ερώτηση ποια είναι η τιμή του πετρελαίου που θα έδειχνε ότι μια παγκόσμια ύφεση είναι αναπόφευκτη, η απάντηση από το 26% των ερωτώμενων ήταν τα 30 δολάρια το βαρέλι. Το 16% απάντησε ότι βλέπει μια παγκόσμια ύφεση από τα 35 δολάρια.

Περίπου το 68% εκτίμησε πως η τιμή του πετρελαίου δεν έχει φτάσει ακόμα στο κατώτατο σημείο, κάτι που πιστεύει μόνο το 20%.

Μόνο το 8% από όσους συμμετείχαν στην έρευνα προβλέπουν ότι το πετρέλαιο θα κλείσει το 2015 κάτω από τα 40 δολάρια, με την μεγάλη πλειοψηφία να αναμένει πως θα διαμορφωθεί πάνω από το επίπεδο αυτό. Το 43% αναμένουν ότι θα κλείσει στα 40 με 60 δολάρια και το 42% στα 60 με 80 δολάρια.

Πάνω από τους μισούς επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα εργάζονται σε hedge funds και περίπου το ένα τέταρτο σε τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v