Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Νέα χρηματοδότηση $1,6 δισ. μέσω Goldman Sachs

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους νέους πόρους για να εξαπλώσει τις υπηρεσίες της και σε άλλες πόλεις και να επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη και στην βελτίωση της ασφάλειας. Από το 2009 έχει αντλήσει πάνω από $4 δισ.

Uber: Νέα χρηματοδότηση $1,6 δισ. μέσω Goldman Sachs

Το Uber άντλησε 1,6 δισ. δολάρια σε μετατρέψιμες ομολογίες από πελάτες της Goldman Sachs, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

H διάσημη εφαρμογή διαμοιρασμού αυτοκινήτου βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για χρηματοδότηση 600 εκατ. δολαρίων από hedge funds και διεθνείς στρατηγικούς επενδυτές.

Το Δεκέμβριο είχε εξασφαλίσει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, που αποτιμούσαν την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στα 40 δισ. δολάρια.

Οι πηγές του Bloomberg υποστήριξαν πως το Uber σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους νέους πόρους για να εξαπλώσει τις υπηρεσίες του και σε άλλες πόλεις και να επενδύσει στην έρευνα και την ανάπτυξη και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Εκπρόσωποι του Uber και της Goldman αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το ομόλογο που διέθεσε το Uber είναι εξαετές και θα μετατραπεί σε μετοχικό κεφάλαιο με discount 20% ως 30% σε σχέση με την αποτίμηση του Uber όταν θα γίνει η IPO, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

To oμόλογο έχει κουπόνι που θα αυξάνεται όσο περνάει ο χρόνος, αν το Uber δεν μπει στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η αμερικάνικη εταιρεία έχει αντλήσει πάνω από 4 δισ. δολάρια από την ίδρυση της το 2009. Σήμερα δραστηριοποιείται σε 277 πόλεις και 54 χώρες και απασχολεί περίπου 2.000 υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v