Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wells Fargo: Θα απογοητεύσει το QE της ΕΚΤ

«Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουν το «στομάχι» να πάνε πάνω από τα 500 δισ. ευρώ» αναφέρει σε έκθεσή του οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας.

Wells Fargo: Θα απογοητεύσει το QE της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απογοητεύσει τις αγορές βάζοντας χαμηλότερο στόχο για αγορές κρατικών ομολόγων, σε σχέση με όσα περιμένουν οι αναλυτές, κατάληξη που θα οδηγήσει σε άνοδο του ευρώ και των yields των αμερικανικών ομολόγων, προβλέπει η Wells Fargo Asset Management.

Σε έρευνα του Bloomberg News, το 93% των αναλυτών περιμένουν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα ανακοινώσει πρόγραμμα αγορών ομολόγων QE στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας αύριο Πέμπτη. Ο μέσος όρος των εκτιμήσεων των αναλυτών προβλέπει ότι ο στόχος των αγορών θα είναι τα 550 δισ. ευρώ.

Αν η ΕΚΤ δεν αντεπεξέλθει σε αυτή την προσδοκία, το ευρώ θα εκτιναχθεί περίπου 8% στο 1,25 δολ. σύμφωνα με τον Brian Jacobsen της Wells Fargo Asset Management.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουν το «στομάχι» να πάνε πάνω από τα 500 δισ. ευρώ» αναφέρει σε έκθεσή του ο οικονομολόγος.

Στις γενικές εκτιμήσεις, το φάσμα του ευρωπαϊκού QE κινείται από τα €500 δισ. έως το €1 τρισ.

Λίγο νωρίτερα, το μέλος της ΕΚΤ, Έβλαντ Νοβότνι, προειδοποίησε τις αγορές να χαμηλώσουν λίγο τον πήχη των προσδοκιών για την συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

«Καλυτερα να λείπει ο ενθουσιασμός,» σχολίασε ο κ. Νοβότνι κατά την διάρκεια συνεδρίου του Euromoney στην Βιέννη. «Οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να έχουν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v