Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coinbase: Eνεση $75 εκατ. σε γύρο χρηματοδότησης

Μεταξύ των επενδυτών που έριξαν χρήματα στον μεγαλύτερο προμηθευτή «ψηφιακών πορτοφολιών» είναι το New York Stock Exchange, η BBVA και ο πρώην CEO της Citigroup, Vikram Pandit. Η τιμή του Bitcoin κινείται γύρω από το επίπεδο των 200 δολ. από 1.200 δολ. το 2013.

Coinbase: Eνεση $75 εκατ. σε γύρο χρηματοδότησης

To Coinbase ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άντλησε 75 εκατ. δολάρια, στον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης για εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του Bitcoin.

Μεταξύ των επενδυτών που έριξαν χρήματα στον μεγαλύτερο προμηθευτή «ψηφιακών πορτοφολιών» είναι το New York Stock Exchange, η BBVA και ο πρώην CEO της Citigroup, Vikram Pandit.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η αντίθεση ανάμεσα στην βουτιά της τιμής του Bitcoin και την αύξηση των επενδύσεων σε εταιρείες αντανακλά τις διαφορετικές δυνάμεις πίσω από τα συμφέροντα που στηρίζουν το ψηφιακό νόμισμα. Οι κερδοσκόποι ζουν και πεθαίνουν με τις ακραίες διακυμάνσεις και την μεταβλητότητα. Αλλά για να έχει ελπίδες να επιβεβαιώσει τις προοπτικές ως μια εναλλακτική μορφή χρήματος χρειάζεται μεγάλες επενδύσεις που θα το μετατρέψουν σε κάτι χρήσιμο, επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Τα χρήματα που ρίχνουν επενδυτές για την δημιουργία μιας υποδομής για το Bitcoin αυξάνονται ταχύτατα. Η Xapo άντλησε 40 εκατ. δολάρια, η Blockchain 30 εκατ. δολάρια και η Blockstream 21 εκατ. δολάρια.

Η τιμή του Bitcoin κινείται αυτήν την στιγμή κοντά στα 210 δολάρια, από 1.200 δολάρια στο τέλος του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v