Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Summers: Στο χείλος του αποπληθωρισμού η Ευρώπη

Η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης, δήλωσε σε ομιλία του στο LSE ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Όπως τόνισε, το Βερολίνο πρέπει να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες και να αποδεχθεί την ελάφρυνση χρέους για ορισμένα κράτη.

Summers: Στο χείλος του αποπληθωρισμού η Ευρώπη

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον αποπληθωρισμό και χρειάζεται επειγόντως δημοσιονομική και νομισματική τόνωση, δήλωσε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Summers υποστήριξε πως η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης, όπως να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες και να αποδεχθεί την ελάφρυνση χρέους για ορισμένα υπερχρεωμένα κράτη μέλη.

Σε ομιλία του στο London School of Economics, ο κ. Summers τόνισε πως οι αγορές κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα είναι προτιμότερες από το να μην γίνει τίποτα.

Πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτύχει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης όσον αφορά την τόνωση της ανάπτυξης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v