Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank:«Επιστρέφει» ο γερμανικός χρυσός

Επιταχύνει η γερμανική τράπεζα την υλοποίηση του σχεδίου για τον επαναπατρισμό 647 τόνων χρυσού από το Παρίσι και την Νέα Υόρκη. Το 2014 επέστρεψαν 120 τόνοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Bundesbank.

Bundesbank:«Επιστρέφει» ο γερμανικός χρυσός

Η γερμανική κεντρική τράπεζα συνέχισε το σχέδιο επαναπατρισμού χρυσού και το 2014, επιταχύνοντας τον ρυθμό μεταφοράς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Bundesbank, το 2014 μεταφέρθηκαν 120 τόνοι χρυσού στη Φρανκφούρτη από το εξωτερικό, 35 από το Παρίσι και 85 από την Νέα Υόρκη.

«Η εφαρμογή του νέου μας σχεδίου φύλαξης του χρυσού προχωράει ομαλά. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Carl Ludwig Thiele, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Bundesbank.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που παρουσίασε το 2013 η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ως το 2020 θα έχει επιστρέψει περίπου τα μισά από τα αποθέματα χρυσού στα θησαυροφυλάκια της. Αυτό απαιτεί την σταδιακή μεταφορά περίπου 300 τόνων από την Νέα Υόρκη και 374 τόνων από το Παρίσι. Από το 2013 η γερμανική τράπεζα έχει επαναπατρίσει 157 τόνους χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v