Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Μάχη μέχρις εσχάτων κατά του QE

Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθεί η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας να υπονομεύσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ. Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμα το μέγεθος και η ημερομηνία έναρξης των αγορών, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Bundesbank: Μάχη μέχρις εσχάτων κατά του QE

Η γερμανική κεντρική τράπεζα εντείνει τις προσπάθειες της να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, τρεις μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.

Στο τραπέζι βρίσκονται μεταξύ άλλων το μέγεθος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και μια πιθανή καθυστέρηση της ημερομηνίας έναρξης του, τόνισαν οι πηγές.

«Αυτό ακριβώς που θα παρουσιαστεί και σε ποια δόση, εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι αυτήν την στιγμή» σημείωσε μια πηγή. «Μπορεί να ληφθεί η απόφαση και οι λεπτομέρειες να ανακοινωθούν αργότερα» πρόσθεσε.

Η Bundesbank θέλει να αναλάβουν το ρίσκο από τις αγορές ομολόγων οι κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών, καθώς και να μπει ανώτατο όριο στο ποσό που μπορούν να αγοράσουν.

«Η θέση της Bundesbank δεν έχει αλλάξει. Αυτό δεν πρόκειται να είναι τίποτα λιγότερο από ευρωομόλογα από την πίσω πόρτα» δήλωσε μια άλλη πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v