Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Εκκληση στην ΕΚΤ για QE με αμοιβαιοποίηση ρίσκου

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε πως όσο μεγαλύτερη είναι η αμοιβαιοποίηση του ρίσκου μεταξύ των κρατών μελών τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το πρόγραμμα.

Λαγκάρντ: Εκκληση στην ΕΚΤ για QE με αμοιβαιοποίηση ρίσκου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει πως οποιoδήποτε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα εξασφαλίζει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αμοιβαιοποίηση ρίσκου μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Oι αναλυτές και οι επενδυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την Πέμπτη την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, με στόχο να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό. Την περασμένη Παρασκευή δημοσίευμα του Spiegel ανέφερε πως οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν καταλήξει στους όρους του προγράμματος, οι οποίοι θα προβλέπουν ότι κάθε εθνική κεντρική τράπεζα θα αγοράζει τα κρατικά ομόλογα της χώρας της, με ανώτατο όριο το 20% με 25% του χρέους που κυκλοφορεί στην δευτερογενή αγορά. Σε δημοσίευμα τους οι F.T. μετέδωσαν πως έχει επέλθει συμβιβασμός μεταξύ Ντράγκι και Βερολίνου για ένα QE με διαχωρισμό του ρίσκου μεταξύ των κρατών μελών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε τη Δευτέρα πως όσο μεγαλύτερη είναι οι αμοιβαιοποίηση του ρίσκου μεταξύ των κρατών μελών τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το πρόγραμμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v