Goldman Sachs: Πτώση 7% στα κέρδη το δ' τρίμηνο

Τα έσοδα από συναλλαγές σε σταθερό εισόδημα σημείωσαν βουτιά 29% στο τέταρτο τρίμηνο, στα 1,2 δισ. δολάρια. Φωτεινό σημείο στα αποτελέσματα της αμερικάνικης τράπεζας ήταν τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Goldman Sachs: Πτώση 7% στα κέρδη το δ τρίμηνο

H Goldman Sachs ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, μετά από βουτιά στα έσοδα από συναλλαγές σε σταθερό εισόδημα.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 7% στα 2,2 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή σημείωσαν πτώση 5% στα 4,38 δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 2 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 4,36 δολάρια.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., τα έσοδα από συναλλαγές σε σταθερό εισόδημα σημείωσαν βουτιά 29% στο τέταρτο τρίμηνο, στα 1,2 δισ. δολάρια.

Χαμηλά έσοδα από συναλλαγές έχουν ανακοινώσει το τέταρτο τρίμηνο και οι JP Morgan Chase, Citigroup και Bank of America. Ωστόσο οι απώλειες της Goldman είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των Citi και JP Morgan.

Η τράπεζα ανέφερε στην ανακοίνωση της πως αντιμετώπισε δυσχερείς συνθήκες στις αγορές και χαμηλά επίπεδα δραστηριότητας και τόνισε πως κατέγραψε σημαντικά χαμηλότερα έσοδα στα πιστωτικά προϊόντα και στα στεγαστικά.

Φωτεινό σημείο στα αποτελέσματα της αμερικάνικης τράπεζας ήταν τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, τα οποία σημείωσαν άνοδο 16% στα 692 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v