Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τίτλοι τέλους» στο πρόγραμμα Google Glass

Η Google προχωράει σε ριζικές αλλαγές στο σχέδιο για τα «έξυπνα γυαλιά». Αποσύρει το πρώτο μοντέλο από την αγορά και αλλάζει την δομή της ομάδας πίσω από την εξέλιξη του προϊόντος.

«Τίτλοι τέλους» στο πρόγραμμα Google Glass

Η Google αποφάσισε να διακόψει το σημερινό πρόγραμμα Google Glass και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση μελλοντικών εκδοχών του προϊόντος.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εταιρεία δεσμεύεται να βγάλει κάποια στιγμή στην αγορά τα «έξυπνα γυαλιά», αλλά θα κλείσει το πρόγραμμα Explorer που έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν το Google Glass έναντι 1.150 ευρώ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013 και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Η εταιρεία ανέμενε πως θα οδηγήσει σχετικά γρήγορα σε μια πλήρη καταναλωτική έκδοση.

Από την επόμενη εβδομάδα, ο τεχνολογικός κολοσσός θα σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για το προϊόν, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στις εταιρείες που το χρησιμοποιούν.

Η ομάδα πίσω από το Glass θα μετακινηθεί από το τμήμα Google X και θα αποκτήσει περισσότερη ανεξαρτησία. Επικεφαλής θα παραμείνει η Ivy Ross, η οποία θα συνεχίσει να δίνει αναφορά στον Tony Fadell, τον CEO της εταιρείας Nest.

«Το σχέδιο μας επέτρεψε να εξερευνήσουμε νέες περιοχές και μας επέτρεψε να μάθουμε τι είναι σημαντικό για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Fadell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v