Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Εξετάζει spinoff της μονάδας λιανικής

Τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων (spinoff) της μονάδας λιανικής εξετάζει η Deutsche Bank σύμφωνα με τους F.T.Η κίνηση μπορεί να ανακοινωθεί από τους δύο επικεφαλής της τράπεζας στο πλαίσιο ενός νέο στρατηγικού σχεδίου που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Deutsche Bank: Εξετάζει spinoff της μονάδας λιανικής

H Deutsche Bank εξετάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες της μονάδας λιανικής, καθώς οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές πιέζουν την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να μειώσει το χρέος και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις καταθέσεις των πελατών για την χρηματοδότηση της επενδυτικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η πολιτικά ευαίσθητη κίνηση μπορεί να ανακοινωθεί από τους δύο επικεφαλής της τράπεζας στο πλαίσιο ενός νέο στρατηγικού σχεδίου που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2015. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της βρετανικής εφημερίδας, μια επιλογή είναι η πώληση ενός μεριδίου στην Postbank, της γερμανικής τράπεζας που η Deutsche Bank αγόρασε το 2008. Μια άλλη επιλογή είναι το spinoff ολόκληρης της μονάδας λιανικής, η οποία διαθέτει 2.700 υποκαταστήματα. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, επισήμανε η πηγή.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μια παραδοχή από τους δύο επικεφαλής της τράπεζας, Anshu Jain και Jurgen Fitschen, πως δεν μπορούν να επιτύχουν τον εκπεφρασμένο στόχο τους να παραμείνουν η τελευταία μεγάλη τράπεζα της Ευρώπης, μετά την συρρίκνωση ανταγωνιστικών ιδρυμάτων όπως η Barclays και RBS.

Η πηγή των F.T. υποστήριξε πως η BaFin, η γερμανική ρυθμιστική αρχή, δεν επιτρέπει στην Deutsche Bank να χρησιμοποιεί τις καταθέσεις των πελατών για την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της στην επενδυτική τραπεζική. Επιπλέον, η τράπεζα αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση από τις αρχές για να αυξήσει το συντελεστή μόχλευσης, ο οποίος βρίσκεται στο 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v