«Πόλεμος» Ericsson - Apple για τις πατέντες

Μπαράζ μηνύσεων μεταξύ Ericsson και Apple για τα δικαιώματα χρήσης πατέντας για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές ταμπλέτες. H Apple κατηγορεί τη σουηδική εταιρεία ότι ζητάει υπερβολικά υψηλά δικαιώματα, ενώ η τελευταία ισχυρίζεται ότι η προσφορά της είναι δίκαιη.

«Πόλεμος» Ericsson - Apple για τις πατέντες

Η Ericcson έλαβε νομικά μέτρα κατά της Αpple, μετά την μήνυση που είχε καταθέσει ο τεχνολογικός κολοσσός εναντίον της σουηδικής εταιρείας σε μια διαμάχη για άδειες ευρεσιτεχνίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, την Τετάρτη η Ericcson κατέθεσε μήνυση σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην ανατολική περιφέρεια του Τέξας, ζητώντας ετυμηγορία για το αν η προσφορά της προς την Apple είναι «δίκαιη, εύλογη και αμερόληπτη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ericcson ανέφερε πως η άδεια της Apple για την χρήση της ασύρματης τεχνολογίας έχει λήξει και ότι δεν έχει επέλθει νέα συμφωνία παρά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων δύο ετών.

«Ο στόχος μας είναι να έρθουμε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με την Apple. Είναι ένας πολύτιμος εταίρος για χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία» ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της Ericsson για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, Kasim Alfalahi.

H επίμαχη τεχνολογία χρησιμοποιείται από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές ταμπλέτες και είναι γνωστή ως “Long Term Evolution”.

Την Δευτέρα η Apple κατέθεσε μήνυση κατά της Ericsson στην οποία ισχυρίζεται ότι η σουηδική εταιρεία ζητάει πολύ υψηλά δικαιώματα για την χρήση των ευρεσιτεχνιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v