Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin

Ως και τα 170 δολάρια υποχώρησε την Τετάρτη το bitcoin. Ανησυχίες επενδυτών για την σταθερότητα του νομίσματος μετά και το «λουκέτο» στο δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό ανταλλακτήριο.

Νέα βουτιά για το ψηφιακό νόμισμα bitcoin

Μετά από πτώση 15% την Τρίτη, η τιμή του bitcoin συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα, προκαλώντας ανησυχίες σε επενδυτές για την σταθερότητα του ψηφιακού νομίσματος.

Το bitcoin, το οποίο έφτασε στα 400 δολάρια το Νοέμβριο και είχε σκαρφαλώσει ως τα 1.150 δολάρια το 2013, διολίσθησε την Τετάρτη ως και τα 170 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNBC, αναλυτές εκτιμούν πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αρνητικός καταλύτης για την νέα βουτιά του νομίσματος.

Μια πιθανή εξήγηση είναι η αντίδραση των επενδυτών στο προσωρινό «λουκέτο» που έβαλε την περασμένη εβδομάδα το Bitstamp, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό ανταλλακτήριο με έδρα την Σλοβενία.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες υπηρεσίες εξόρυξης (mining) bitcoin όπως η CEX, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» νέα νομίσματα, έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τις δραστηριότητες τους εξαιτίας της μείωσης των περιθωρίων κέρδους που προκαλεί η πτώση της τιμής του νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v