Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: «Αθόρυβη» υποχώρηση από λιανική τραπεζική

Η αμερικανική τράπεζα αποσύρεται από το Τόκιο, την Λίμα, την πόλη του Παναμά και το Χιούστον, ενώ στις ΗΠΑ γενικότερα επικεντρώνεται πλέον σε έξι πόλεις, σε σύγκριση με 14 προηγουμένως.

Citigroup: «Αθόρυβη» υποχώρηση από λιανική τραπεζική

Η Citigroup Inc μειώνει αθόρυβα την παρουσία της στις λιανικές τραπεζικές επιχειρήσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη, απομακρυνόμενη από τις αγορές όπου δεν διαθέτει αρκετά υποκαταστήματα όπου δεν είναι ανταγωνιστική.

Για παράδειγμα, η αμερικανική τράπεζα αποσύρεται από το Τόκιο, την Λίμα, την πόλη του Παναμά και το Χιούστον, ενώ στις ΗΠΑ γενικότερα επικεντρώνεται πλέον σε έξι πόλεις, σε σύγκριση με 14 προηγουμένως.

Μολονότι η τράπεζα δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο για περαιτέρω μείωση των υποκαταστημάτων της βραχυπρόθεσμα, θα συνεχίσει να επαναξιολογεί τα ενεργητικά της, όπως δήλωσε 0 επικεφαλής λιανικών καταστημάτων εξωτερικού της Citigroup στο Reuters.

Η υποχώρηση από τις επιχειρήσεις λιανικής τραπεζικής θα «ροκανίσουν» τα αποτελέσματα του τραπεζικού ομίλου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η Citi θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εσόδων και κερδών δ΄ τριμήνου την Πέμπτη και αναμένεται να παρακαταθέσει δαπάνες για αναδιοργάνωση ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v