Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Κοντά σε διακανονισμό $1 δισ. με ΗΠΑ

Ο οίκος αξιολόγησης, που ανήκει στον όμιλο McGraw Hill Financial, ενδέχεται να έρθει σε συμφωνία για την υπόθεση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων ακόμα και αυτό το τρίμηνο.

S&P: Κοντά σε διακανονισμό $1 δισ. με ΗΠΑ

Η S&P βρίσκεται κοντά σε ένα διακανονισμό 1 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κατηγορίες παραπλάνησης των επενδυτών σχετικά με τις αξιολογήσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων πριν την κρίση του 2007, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο Bloomberg.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την S&P πως δεν έχει πει την αλήθεια για το κατά πόσον υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων στις αξιολογήσεις των «τοξικών» στεγαστικών δανείων. Οι αμερικανικές αρχές έχουν διαμηνύσει πως θα διεκδικήσουν ως και 5 δισ. δολάρια σε πρόστιμα για τις απώλειες που υπέστησαν από τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με κυβερνητική κάλυψη.

Ο οίκος αξιολόγησης, που ανήκει στον όμιλο McGraw Hill Financial, ενδέχεται να έρθει σε συμφωνία για την υπόθεση ακόμα και αυτό το τρίμηνο, σημείωση η πηγή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιτύχει διακανονισμούς ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια από τράπεζες και εταιρείες στεγαστικής πίστης για ενέργειες πριν και κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v