Apple: Αύξηση 50% στις πωλήσεις εφαρμογών το 2014

Η Apple Inc. διαθέτει ένα ξεκάθαρο επιχειρηματικό μοντέλο: Κατασκευάζει εξοπλισμό hardware, τον πωλεί με προμήθεια και ...τσεπώνει την διαφορά. Η ταχεία ανάπτυξη του App Store του τεχνολογικού κολοσσού, αρχίζει όμως να μεταβάλλει τα πρότυπα.

Apple: Αύξηση 50% στις πωλήσεις εφαρμογών το 2014

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι συνολικές εισροές από τις εφαρμογές (apps) των συσκευών κινητής τηλεφωνίας της αυξήθηκαν 50% πέρσι, σε σύγκριση με πάνω από 10 δισ. δολ. το 2013.

Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις του App Store ήταν σχεδόν $15 δισ. και το μερίδιο της Apple $4,5 δισ. Η Apple κρατάει 30 σεντς από κάθε δολάριο που μπαίνει στα ταμεία της επιχείρησης εφαρμογών, App Store.

Το μερίδιο είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με τις ετήσιες πωλήσεις $183 δισ. της Apple. Αλλά αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα: Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι τα έσοδα της Apple αυξήθηκαν 10% το 2014, σύμφωνα με το Capital IQ.

Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων του App Store μπαίνει κατευθείαν στα κέρδη, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στα συνολικά μεγέθη κερδοφορίας του αμερικανικού κολοσσού. Τα καθαρά κέρδη της Apple στο 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο 2014 ήταν 39,5 δισ. δολάρια.

Η Apple κοινοποίησε τα μεγέθη για το App Store τονίζοντας ότι πλήρωσε πάνω από 10 δισ. δολ. το 2014 στους παραγωγούς εφαρμογών για το App Store, μια ανακοίνωση που εντάσσεται στην εκστρατεία ανάδειξης της συμβολής της επιχείρησης στην αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v