Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iταλία: Εφοδος εφοριακών σε γραφεία της Credit Suisse

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης η έφοδος σχετίζεται με έρευνα για υπόθεση φοροδιαφυγής 8 δισ. ευρώ από περίπου 1.000 πλούσιους Ιταλούς. Στο επίκεντρο βρίσκεται θυγατρική της ελβετικής τράπεζας στις Βερδμούδες. Εκπρόσωπος της Credit Suisse αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Iταλία: Εφοδος εφοριακών σε γραφεία της Credit Suisse

Iταλοί εφοριακοί πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Credit Suisse στο Μιλάνο, ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, είχε προηγηθεί σειρά δημοσιευμάτων στον τύπο σχετικά με έρευνα το αν θυγατρική της τράπεζας στις Βερμούδες βοήθησε πλούσιους Ιταλούς να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η εφορία πραγματοποίησε ελέγχους στα γραφεία μας στο Μιλάνο και ότι συνεργαζόμαστε πλήρως μαζί τους» ανέφερε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας.

Η ίδια αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους λόγους της έρευνας.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πως η έφοδος σχετίζεται με έρευνα για υπόθεση φοροδιαφυγής 8 δισ. ευρώ από περίπου 1.000 Ιταλούς πολίτες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε θυγατρική της ελβετικής τράπεζας στις Βερμούδες, την Life and Pensions, η οποία προσέφερε ασφαλιστικά προϊόντα που σύμφωνα με τις αρχές επέτρεπαν σε πελάτες να κρύβουν περιουσιακά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v