ΗΠΑ: Αιφνίδια μείωση στα αποθέματα πετρελαίου

Tα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια. Oι αναλυτές περίμεναν ότι θα εμφανιστεί αύξηση 900.000- 1 εκατομμύριο βαρέλια.

ΗΠΑ: Αιφνίδια μείωση στα αποθέματα πετρελαίου

Μια ανέλπιστα “καλή” είδηση ανακοινώθηκε για την τιμή του πετρελαίου. Στην τελευταία ενημέρωση όσον αφορά τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η υπηρεσία ενέργειας της επικράτειας ΕΙΑ “μέτρησε” νέα μεγάλη και αναπάντεχη μείωση της στάθμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα εμφανιστεί αύξηση 900.000- 1 εκατομμύριο βαρέλια. 

Πάντως η ΕΙΑ τόνισε ότι τα αποθέματα, που διαμορφώνονται στα 382,4 εκατομμύρια βαρέλια, παραμένουν “αρκετά υψηλότερα από το υψηλότερο όριο της κλίμακας που επικρατεί αυτή την εποχή του έτους συνήθως.” Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει 55% και πλέον από τον Ιούνιο, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της αμερικανικής παραγωγής σε συνδυασμό με την μείωση της διεθνούς ζήτησης.

Η απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC να μην μειώσει την παραγωγή, έχει επιτείνει την πτώση τιμών.

Σήμερα, η τιμή στο συμβόλαιο του Brent στο Λονδίνο διολίσθησε πρόσκαιρα κάτω από τα $50 ανά βαρέλι αλλά ανέτρεψε εν συνεχεία την αρχική πτώση ενώ και το West Texas Intermediate στην Νέα Υόρκη διολίσθησε νωρίς αλλά ενισχύεται τώρα 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v