Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Γερμανοί CEO κερδίζουν τα περισσότερα στην Ευρώπη

Οι ετήσιες αμοιβές των Γερμανών CEO ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές των Βρετανών ομολόγων τους, δείχνει έρευνα σε 500 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Στα €3,44 εκατ. ανήλθε η μέση ετήσια αμοιβή για τους CEO των γερμανικών εταιρειών το 2013, από €3,1 εκατ. το 2012.

Οι Γερμανοί CEO κερδίζουν τα περισσότερα στην Ευρώπη

Τα αφεντικά των μεγάλων γερμανικών εταιρειών πληρώνονται για πρώτη φορά περισσότερο από τους Βρετανούς CEO, μετά τις πιέσεις για τις υπερβολικά υψηλές αμοιβές στην Βρετανία.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 500 εταιρείες στην Ευρώπη, δείχνει ότι οι ετήσιες αμοιβές των Γερμανών CEO ανήλθαν το 2013 στα 3,44 εκατ. ευρώ, έναντι 3,40 εκατ. ευρώ για τους Βρετανούς ομολόγους τους. To 2012 οι αμοιβές ήταν 3,1 εκατ. ευρώ και 4,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η έρευνα του Vlerick Βusiness School στο Βέλγιο συγκρίνει τις ετήσιες αποδοχές στελεχών σε εισηγμένες εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της έρευνας, Xavier Baeten, η ανατροπή αυτή αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την ήπειρο και αντανακλά την μεταβολή των πεποιθήσεων για τις αποδοχές των στελεχών στην Bρετανία και στην Γερμανία.

«Οι θεσμικοί επενδυτές αυξάνουν διαρκούς τους ελέγχους για τις ετήσιες αμοιβές στη Βρετανία. Η γενική τάση στην Βρετανία είναι πως πρέπει να εμπλέκονται περισσότερο οι επενδυτές στο τι λαμβάνουν τα στελέχη, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί τόσο στις άλλες χώρες. Ενδεχομένως η Βρετανία να κατάλαβε πως δίνει πολλά χρήματα» τονίζει ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v