Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Δεν βλέπει αύξηση επιτοκίων από Fed το 2015

Τα επιτόκια σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν, εκτιμά ο Bill Gross. Η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να κινείται σε υποτονικά επίπεδα, υποστηρίζει.

Gross: Δεν βλέπει αύξηση επιτοκίων από Fed το 2015

Η Fed μπορεί να δυσκολευτεί να αυξήσει τα επιτόκια την φετινή χρονιά, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει υποτονική και ο πληθωρισμός χαμηλός, υποστήριξε ο «βασιλιάς των ομολόγων» Bill Gross.

«Με το δολάριο να ενισχύεται και τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν, είναι δύσκολο να δει κανείς ακόμα και την Fed να αυξάνει τα επιτόκια στο τέλος του 2015» επισημαίνει ο κ. Gross σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Janus Capital Group.

Με την παγκόσμια οικονομία να δυσκολεύεται να ανεβάσει ταχύτητα, «θα είναι πολύ δύσκολο για την Fed, ως την κεντρική τράπεζα του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, να αυξήσει τα επιτόκια σε φυσιολογικά επίπεδα» τονίζει ο ίδιος.

«Τα επιτόκια σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν» προσθέτει ο ίδιος.

Ο κ. Gross, ο οποίος εγκατέλειψε φέτος την Pimco, διατηρεί επιφυλακτική στάση για την παγκόσμια ανάπτυξη. «Εκτός από τις ΗΠΑ, το outlook για την ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες οικονομίες και σε πολλές αναδυόμενες είναι χαμηλή» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v